Bli inte skrämd!

Skrivet särskilt till dig som är ung


”Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit.”‭‭ Matteusevangeliet‬ ‭24:6‬ ‭

Se till att ni inte blir skrämda.

Så säger han som har, och behåller, all makt i himlen och på jorden. Hela vägen. Han blir inte förvånad över någonting, han har bestämt tiden och dragit upp gränslinjerna för vad som får ske. Han har förberett oss så vi inte ska rusa runt som yra höns när det skrämmande sker och det ser ut som om den onde bestämmer. Gud vill att friden och glädjen i Jesus också då ska skymta fram som en del av vårt inbjudande vittnesbörd till människorna. Även i världens sista ofridstid.

Utanför vårt fönster sitter blåmesar, talgoxar, grönfinkar, domherrar, pilfinkar, gråsiskor och nötväckor och mumsar på ukrainska solrosfrön. I Lukas 12:6-7 står det att ingen av dem är bortglömd hos Gud. Inte dina hårstrån heller: ”Säljs inte fem sparvar för två öre? Och inte en enda av dem är bortglömd hos Gud. Ja, till och med alla hårstrån på ert huvud är räknade. Var inte rädda. Ni är mer värda än många sparvar.”

I Matteus 10:29 där det står om sparven som inte faller till marken utan Guds vilja står det egentligen; ”Och inte en enda faller till marken utan er Fader.”

När Jesus fälldes i Guds dom för världens alla synder var vi med. All min otro och alla mina synder bars av hans troende hjärta när domen föll på Golgata. När han segrat och  uppstod ur graven var du och jag med.

När ett Guds barn drabbas av det onda och svåra här, så faller man inte till marken ensam. Han som är med varje sparv när vinternnatten blir för kall har makt att bevara dig i alla möjliga lägen. Är vår tid slut är han med oss och bär oss till sig med sitt evighetsliv. Hans barn ska inte se döden.

Har du lämnat honom, skynda dit tillbaka!

Vänliga Hälsningar, Jan Nilsson