Se, han kommer

Skrivet särskilt till dig som är ung:


”Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut, vet ni att sommaren är nära. När ni ser allt detta vet ni på samma sätt att han är nära och står vid dörren.”‭‭ Matt. ‭24:32-33‬ ‭

Världens sista tid blir ingen fin tid. Gud har lovat att årstidernas vackra växlingar ska vara kvar tills han kommer igen. Men, vi ska få se många tecken och förändringar som oroar även den som fått höra och läsa om dem i förväg. Som vet varifrån de kommer. En sliten jord, naturkatastrofer, krig och oro i världen är förutsagt i Matteus 24.

Den som lärt känna Jesus, som behöver och håller fast i honom får ha frid också när allt skakas. Kan mitt i allt som händer trösta sig med att vår Frälsares återkomst och himlen är närmare nu än igår. Vissa tidstecken har människan fått bidra till, det kommer även sådana som inte någon kan mena har med mänsklig påverkan att göra.

Tidens tecken förebådar en sommar, Guds rikes eviga sommar. Där inga sorger, synder eller katastrofer finns. Där Gud är allt i alla och Jesus är själva solen. Solen som värmer och ger liv, men inte bränner. Där råder evig fred och frid.

När vi läser om allt oroande i Matteus 24 och känner igen mer och mer i vår egen tid ska vi först och främst gå till Jesus i bibelordet. Fortsätta att samlas där Guds ord predikas som det står och se alltmer på Jesus. Fly till Klippan och be om liv och beskydd. Vi får också be att han öppnar våra hjärtan för våra medmänniskor. Ger oss av sin kärlek så att vi inte kan vara alldeles tysta.

Igår mötte jag en kvinna som ganska nyss hade blivit kristen. Det var som det lyste omkring henne. Hon hade ett kors runt halsen och jag frågade om det var ett smycke eller…ett Kors. ”Det är ett kors”, sa hon. “Jag har blivit kristen och det är det största av allt”.

Medan vi väntar på Jesus ska vi göra som han, gå på jorden och ”göra gott” mot medmänniskorna och i samhället vi fått att leva i. Alla har vi fått en kallelse på jorden. Saker vi ska göra för Gud och medmänniskorna. Det allra bästa vi kan göra är att leva nära Jesus, peka på honom för andra och få med någon fler till himlen.

Jesus som gjort allting Gott står vid dörren.”Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå”‭‭ (Matt‬ ‭24:35).‬ ‭

”O, må ingen bli tillbaka

här i denna mörka värld!

Må vi alla där få mötas

efter slutad pilgrimsfärd!

Härligt sången där skall brusa,

stark som dånet av en vattuflod:

Äran tillhör Gud och Lammet

som oss vunnit med sitt blod.”

 

Vänliga Hälsningar, Jan Nilsson