Tid att äta

Han sade till dem: “Kom med mig till en öde plats där vi kan vara ensamma, och vila er lite.” Det var så många som kom och gick att de inte ens fick tid att äta.” ‭Markusevangeliet‬ ‭6:31‬ ‭

Det kan bli mycket även i närheten av Jesus. Det nyttiga kan ta över så man inte får tid och ro för det nödvändiga. För ätandet.

Även viktiga delar i det kristna livet kan kan bli så stora för tanken och hjärtat att de ”tar över” och blir till avgudar, hur konstigt det än låter. Sång och musik, skapelsefrågor, försvar av bibeln, abortfrågan, mission, förmaning av andra, lärofrågor, hjälpverksamhet och kristen verksamhet. Kan den onde inte hindra oss från att vara med i hemmets andaktsstunder, i bönhus och kyrka så jobbar han på att ge de nyttiga sakerna fel plats i hjärtat. Helst så att vi blir stolta och börjar berömma oss av något vi är, tycker eller gör. Då tappar vi Jesus, då förlorar vi allt.

Tänk då allt annat nyttigt, onyttigt och rent ont som trycker på. Allt som djävulen vill ska fylla tiden så att blicken vänds från Jesus. Som det är för de flesta.

Det finns en som älskar dig mer än någon annan någonsin kommer att göra. Jesus som levt, dött och uppstått för dig och sköter din Gudstjänst inför Fadern. Han som längtar efter dig med ”avundsjuk kärlek” (Jakob 4:5). Som vill vara hjärtats första kärlek och inte vill dela den platsen.

Han tog en gång lärjungarna till en öde plats för att det hände så mycket att de inte hade tid att äta.

Nu har många blivit ”tagna åt sidan”. Media tipsar gärna om hur man kan fylla tiden. Jesus vill inte att vi ska ”fördriva” den, han vill att vi ska ta vara på den. Nådatiden.

Jesus kommer tillbaka. Det är en svår, stressig och skrämmande tid innan.

Köp dig ensamma stunder med Jesus. Du får dem sällan, du måste oftast köpa dem. Avstå något intressant, nyttigt eller frestande. Kanske tid med vänner, gemenskaper du vill vara med i.

Jesus kallar, vill tala ut med Dig. Ge vila och ro. Stilla och fylla ditt oroliga unga hjärta. Ge Livets ord att äta. Stärka och rusta dig med nåden. ”Du mitt barn, hämta kraft i den nåd som finns hos Kristus Jesus.”‭‭ (2 Timoteusbrevet‬ ‭2:1).‬ ‭

Som den Älskande vill han ofta få bli ensam med sin brud och ge henne vad hon verkligen behöver.

Vänliga Hälsningar, Jan Nilsson