Dagen och natten

Din är dagen, din är också natten, det är du som har skapat ljuset och solen.” ‭‭Psaltaren‬ ‭74:16‬ ‭

Det är mycket som sliter i en när man är ung. Olika starka känslor. Tristess, förälskelse, oro, övermod, förtvivlan, hjärtesorg, längtan, lust, vrede och uppror. Mycket vill påverka oss utifrån, men det värsta har vi inuti. I det egna hjärtat som alltid vill gömma sig och gå sin egen väg. Inte den välsignade himmelsväg som Gud stakat ut.

Djävulen vill inbilla oss att vi kan gömma oss för Gud på ”egna” vägar, som egentligen är hans. Det är lika effektivt som när lillebror gömmer huvudet bakom soffan och tror att rumpan som sticker fram inte syns.

Gud äger och råder över dagen och natten. Han genom vilken solen är skapad är själv Ljuset som mörkret inte fått makt över. För honom kan vi aldrig fly undan, och varför skulle vi? Han vill möta och tala ut med oss här och nu, inte först på domens dag då ingen räddning finns. Han vill ge oss en framtid och ett hopp som inte gör oss besvikna. Jer. 29:11. Hur illa det än gått och ser ut.

Ge honom din dag och din natt. De och du är hans.

Vänliga hälsningar, Jan Nilsson